Gränssjö

Genuin fjällmiljö i Övre Vojmådalen

Gränssjö är en liten by, som nästan inte ens är en by. Den ligger mitt i södra Lapplands snösäkra fjällvärld, några mil väster om den legendariska skidorten Kittelfjäll och ett stenkast från den norska gränsen. Många som bor i Gränssjö idag är ättlingar i fjärde och femte generationen till de nybyggare som slog sig ner här i slutet av 1800-talet.

Gränssjö är en liten oexploaterad fjällpärla. Här finns fantastiska möjligheter att finna lugn och ro. Naturen ligger precis runt hörnet och Gränssjö är en underbar plats att ha som utgångspunkt för dagsturer med fjällfloran, kameran eller fiskespöet. Det här är ingen plats om du söker liv eller rörelse – vår vardag styrs av väder och vind som den alltid gjort för fjällfolk.

Upplev det naturnära lugnet hos oss!

Vi vill att du hos oss i Gränssjö ska känna dig som hemma och ge dig möjlighet att uppleva genuin och oexploaterad fjällmiljö, det naturnära lugnet och hur det är att leva och driva ett litet fjälljordbruk.

Här kan du känna dig hemtrevligt välkommen och ta del av Linda och Kenths liv och hur det är att leva i en fjällby och driva ett litet fjälljordbruk. För barnfamiljen är det en oas med mängder av spännande aktiviteter. Kanske barnen vill följa med Linda och mata fåren?

Under vårvintern har vi många gäster som kommer för att uppleva det fantastiska isfisket, men i Gränssjö finns det aktiviteter att göra året om.

Ett litet familjärt fjälljordbruk

Hos oss är djuren en del av familjen och att driva ett litet fjälljordbruk en del av det naturnära fjällivet. Vi är vana att leva av det naturen ger och för oss är det viktigt att leva resurssnålt och hållbart.

Vi har får och islands- och vikingahöns men även två ladugårdskatter, en svart labrador som heter Baloo och en vit/svart pointer som heter Seth.

Hos oss kan du förstås uppleva den fantastiska naturen, men också lära dig mer om vårt sätt att leva och driva ett litet fjälljordbruk. Vill man kan man följa med Linda och mata djuren i ladugården på vintern, eller ute i hagen på sommaren och vi delar gärna med oss om hur det är att leva, bo och driva ett litet jordbruk i vår lilla del av världen i Övre Vojmådalen.

Gränssjöarna

Linda kommer från Norska sidan Skalmodal: Skarmodal,gården Agerud, ca 3 km från svenska gränsen. Hitta kärleken i Kenth o flyttade först till Storuman, utbilda sig till undersköterska o mentalskötare o jobbade 20 år inom det innan flytten upp till fjälls.

Kenth jobbade på Inlandsbanan i Storuman innan flytten upp o tog sen över driften av Gränssjö tillsammans med Linda. Våran längtan till fjället gjorde att vi sa upp våra fasta jobb ,sålde huset o flyttade upp 2003. Till en liten timmerstuga med 2 små barn, som vi hadde byggd upp några år före. Sedan byggde vi ut eftersom ungarna växte och vi hadde råd.Renoverade 2 befintliga äldre stugor för uthyrning, och byggde bastu o sen campingen med servicebygg o fler stugor. Idag har vi 6 uthyrningsstugor med 43 bäddar ,och 14 uttag elstolpar på campingen.