Om oss

Gränssjö

Gränssjö ligger mitt i Lapplands fjällvärld cirka 900 km från Stockholm, 380 km från Umeå och 50 km från Hattfjelldal i Norge. 50 km med skoter över fjällen så tar du dig till Tärnaby eller Kittelfjäll. Gränssjö ligger 15 km från norska gränsen och vi har 10 km till vår närmaste granne i Bojtikken.Vi har en fantastisk miljö att erbjuda i kombination med fiske,skoter,fjällvandring,skidåkning,mm. Naturnära camping o stugor. Hit tar man sig med bil eller skoter eller vandrar.Lugn o avstressande miljö. Vi som bor här året om är en familj på 4 personer. Kenth, Linda, Maksim och Irina. Även 2 av Kenths bröder o en svägerska bor i Gränssjö.  Vi har  även 2 ladugårdskatter, och så har vi en svart labrador som heter Baloo, och en vit/svart pointer som heter Seth.Vi driver även ett litet fjälljordbruk med får av blandras, islands/vikingahöns .Vill man kan man följa med o mata djuren i lagården på vinter eller ute på sommaren,(efter avtal)Finns även en mini kiosk i receptionen med Hantverk, godis, dricka ,tandborstar,och lite annat smått o gott.

Boende i Gränssjö är 4e o 5e generationen av nybyggare som startade här i slutet på 1800 talet. Ättlingar efter Israel Sjulsson Skalma, som först bosatte sig i Skalmodal ,och som drev med rennäring.

Linda kommer från Norska sidan Skalmodal: Skarmodal,gården Agerud, ca 3 km från svenska gränsen. Hitta kärleken i Kenth o flyttade först till Storuman, utbilda sig till undersköterska o mentalskötare o jobbade 20 år inom det innan flytten upp till fjälls.

Kenth jobbade på Inlandsbanan i Storuman innan flytten upp o tog sen över driften av Gränssjö tillsammans med Linda. Våran längtan till fjället gjorde att vi sa upp våra fasta jobb ,sålde huset o flyttade upp 2003. Till en liten timmerstuga med 2 små barn, som vi hadde byggd upp några år före. Sedan byggde vi ut eftersom ungarna växte och vi hadde råd.Renoverade 2 befintliga äldre stugor för uthyrning, och byggde bastu o sen campingen med servicebygg o fler stugor. Idag har vi 6 uthyrningsstugor med 43 bäddar ,och 14 uttag elstolpar på campingen.

Länkar

Några rekommenderade länkar
natureit.se