Både på tur och utförs

Skidåkning

Gränssjö ligger några mil väster om den legendariska skidorten Kittelfjäll och är en del av destinationen Kittelfjäll.

Kittelfjäll kom att få en speciell aura omkring sig. En liten oexploaterad skidort omgiven av stora, branta och snösäkra berg. Tillsammans med Riksgränsen längre norrut, var det hit man skulle åka om man ville uppleva avancerad skidåkning och offpiståkning. Lite som ett svenskt Chamonix eller La Grave.

Auran består och Kittelfjäll lockar alltjämt duktiga skidåkare, men numera även barnfamiljer, längdåkare och topptursåkare.

Gränssjö är en fin plats att bo på om man som barnfamilj vill uppleva både skidåkning utför, men kanske också variera med turskidåkning, isfiske och en familjär känsla.

Bengt-Erik Grahn och hans bröder

Från Kittelfjäll kom Bengt-Erik Grahn och hans fem bröder som kom att bana väg för det som skulle bli en svensk alpin framgångssaga. Under 20 år skulle de sex bröderna Grahn tillsammans vinna omkring 75 svenska mästerskap och representera Sverige internationellt. Bengt-Erik tävlade under samma era som Jean-Claude Killy och rankades ett tag som världens näst bästa slalomåkare.

Gå på tur!

Gränssjö är en perfekt plats att ha som utgångspunkt för dagsturer på turskidor. Eftersom man i princip bor på fjället, så är det nära ut. Under vårvintern är det fantastiskt att packa dagstursryggan, tura ut några kilometer, gräva en snögrop och bara njuta av fika och den varma vårvintersolen.

Topptur

De södra Lapplandsfjällen är väldigt snösäkra, och är sedan länge ett eldorado för avancerade skidåkare. Runt Gränssjö finns spännande topptursfjäll, som t ex Giemsie nära norska gränsen.

Kontakt

073-0680341

info@granssjoarna.se

Följ oss

Copyright © 2021. All Rights Reserved.