Fånga drömöringen

Flugfiske i Vapstälven

Det är något speciellt med fjällfiske, att sitta vid vattendraget och se fisken vaka därute, spänningen i att veta att man har en chans att fånga sin drömöring. Upplevelsen att vara ute på fjället och njuta av stillheten och tystnaden.

Denna tur riktar sig till dig som är nybörjare och vill testa flugfiske. Eller till dig som är erfaren, men vill ha lite tips på fiskeplatser osv. i området.
Flugfisket kan se svårt ut men kräver bara lite övning för att bli roligt o effektivt.
Under denna tur tar vi med dig till Vapstälven ,där du får lära dig mer om flugfiske, kastteknik och testa på flugfiske i Vapstälven som är välkänd för sin stora fina öring. Vi börjar dagen i Gränssjö ,där vi möts upp vid receptionen och efter en kort presentation ger vi oss sedan iväg med bil till Vapstälven, där vi parkerar och lämnar bilen, för en kort vandring till den bästa fiskeplatsen för dagen. Vi går igenom grundläggande kastteknik och flugor,därefter får ni testa kasta i sel o lätt strömmande vatten med coachning från oss.Medan ni testar fiske ordnar vi med lunch som tillagas över öppen eld, eller vid sämre väder serveras lunchen i grillkåtan ,som vi sedan avnjuter tillsammans.
Fakta
Vapstälven
Vapstälven är ca 1 mil lång, och rinner från sjön Virisen i öster och ner mot Skalmodal i väster, och sedan vidare in i Norge o Atlanten. Ån har både lugna sel och brusande forsar och passar bra för flugfiske. Älven har ett storöringsbestånd av atlantisk typ och har man tur ,kan man här fånga öringar på upp mot 5-6kg.
Gränssjö
Gränssjö är en liten by några mil väster om Kittelfjäll, som ligger längs med sagolikt vackra Sagavägen ,och ett stenkast från Norska gränsen. En genuin fjällpärla där du kan finna lugnet, och en äkta fjällatmosfär året om. Från Kittelfjäll tar det ca 40 min att köra hit med egen bil. Här kan du boka guidade turer och övernatta i stuga eller hyra campingplats.
När kan du göra detta?
20 jun- 14 september
Tid?
Vi möts upp vid receptionen i Gränssjö 10.00 och är åter ca 15.00-turen tar ca 5 tim

Kontakt

073-0680341

info@granssjoarna.se

Följ oss

Copyright © 2021. All Rights Reserved.