Fjällkultur

Livet i fjällvärlden förr

Intresserad av livet förr och nu i fjällvärlden?

Kom och avnjut en lunch lagad över öppen eld, vid fint väder kanske vi sitter ute någonstans, annars kan vi sitta i grillkåtan på campingen. Vi berättar lite om hur livet var förr i väglöst land, på ett litet självförsörjande fjälljordbruk, och med jakt och fiske som en av inkomsterna.

Detta passar dig som vill lära mer om den lokala kulturen och höra på historier från förr och undrar hur det är att bo, leva och verka i Lapplandsfjällen i nutid. Vi lagar mat av lokala råvaror och äter tillsammans med er.

Vi börjar dagen vid receptionen i Gränssjö och efter en kort presentation, därefter går vi ner till grillkåtan, sjön eller tar oss med bil till närbelägen plats för att tillaga lunch, där vi samlas runt elden för att lyssna till livet förr och nu.

Fakta

Gränssjö är en liten by några mil väster om Kittelfjäll, som ligger längs den sagolikt vackra Sagavägen, och ett stenkast från norska gränsen. En genuin fjällpärla där du kan finna lugnet och en äkta fjällatmosfär året om. Från Kittelfjäll tar det ca 40 min att köra hit med egen bil. Här kan du boka guidade turer och övernatta i stuga eller hyra campingplats.

När kan du göra detta?

Hela året

Tid

Efter överenskommelse, detta tar ca 3 tim.

Pris/person

500,-/person  , barn 150,-/st

Vad ingår?

Lunch på lokala råvaror

Dryck

Kaffe o hembakad kaka

Din packlista

-Kläder efter väder.

-Varma ute skor

Bokning o betalning

Du bokar genom att maila oss på info@granssjoarna.se eller ringa 0730680341

Betalning sker vid ankomst i receptionen, vi tar kort och swish, kontanter går även bra.

Min antal

Minst 4 vuxna

Kontakt

073-0680341

info@granssjoarna.se

Följ oss

Copyright © 2021. All Rights Reserved.