Prova på Isfiske!

Isfiske/Pimpelfiske i området runt Gränssjö

Att sitta på isen å pimpla, höra ripornas knarr i riset runt sjön, medans man väntar på “hugget” på pimpelspöet. Eller ligga på ett renskinn o” kikmet”, som vi säger, då kan man få se när fiskarna kommer simmande mot betet. Här njuter vi av lugnet o stillheten i fjällen.

Denna tur riktar sig till dig som är nybörjare, eller till dig som bara vill prova områdets pimpelfiske. Vi åker ut till någon av dom 5 närmaste sjöarna, lite beroende på väder o vind.

Vi börjar dagen vid receptionen i Gränssjö, och efter en kort presentation ger vi oss iväg med bil till någon av sjöarna där vi parkerar. Vi åker antingen med egna skidor eller skoter ut/upp till sjön, vid bokning kommer vi överens om vad som passar er bäst. På plats borrar vi hål och ni får prova på att fiska,  medans vi tillagar lunch över öppen eld. Vid sämre väder åker vi till grillkåtan på campingen o avnjuter lunch där runt elden.

Fakta

Det finns 5 olika sjöar inom en mils radie från Gränssjö.

Övre och Nedre Vapsten ligger nära vägen. Passar bra för er som inte vill åka så långt. Här finns öring och röding med lite tur nappar storfisken.

Skalvattnet ligger ca 2 km från vägen inne i en fjälldal. Sjön är en ren rödingsjö (dvs i sjön finns bara röding) och här kan man fånga dom riktigt stora rödingarna, dom är svåra att få, men hugger det är det stor chans att fisken är stor.

Jervoken ligger ca 3 km från vägen en sjö med öring och röding.  Sjön ligger fint mellan fjälltoppar, bergen och björkskogen. Här kommer skoterleden från Tärnaby ner norrifrån på sjön och går vidare till sjön Virisen och sedan österut mot Kittelfjäll.

Gränssjö

Gränssjö är en liten by några mil väster om Kittelfjäll, som ligger längs den sagolikt vackra Sagavägen, och ett stenkast från norska gränsen. En genuin fjällpärla där du kan finna lugnet och en äkta fjällatmosfär året om. Från Kittelfjäll tar det ca 40 min att köra hit med egen bil. Här kan du förtuom att boka guidade turer även övernatta i stuga eller hyra campingplats.

När kan du göra detta?

1 januari- 4 maj

Tid

Vi möts upp vid receptionen ca kl.10.00 och är åter ca 15.00, turen är ca 5 tim.

Kontakt

073-0680341

info@granssjoarna.se

Följ oss

Copyright © 2021. All Rights Reserved.