Fiskeupplevelse

Spinnfiske i Gränssjö

Fjällfisket är lite speciellt, att sitta vid en lugn och spegelblank vattenyta och vänta på vaken,spänningen i att veta att man har en chans att fånga sin drömröding, eller öring.Upplevelsen att vara ute i fjället och njuta av stillheten och tystnaden.

Denna tur riktar sig till dig som vill testa att fiska med spinnare,och lära dig mer om spinnfiske.Eller till dig som är mer erfaren,och vill ha mera tips på fiskeplatser i området.Under denna tur tar vi med dig till närliggande fiskevatten, platsen kan variera utifrån väder,vind och önskemål.Där du får lära mer om spinnfiske, kastteknik och testa på fiske med olika beten.

Vi börjar dagen i Gränssjö ,där vi möts upp vid receptionen,och efter en kort presentation ger oss sedan iväg med bil till närliggande sjö/vattendrag,där vi parkerar och lämnar bilarna för en kort vandring till den bästa fiskeplatsen för dagen.Vi går igenom grundläggande fiskeregler,kastteknik,beten för spinnfiske, och därefter får ni testa med coachning från oss.Medan ni fiskar ordnar vi med lunch som tillagas över öppen eld,som vi sedan avnjuter tillsammans.

Fakta

Övre Vapsten & Nedre Vapsten
Övre och Nedre Vapsten ligger längs med Sagavägen,och är lätttillgängligt för fiske efter öring och röding,då vi parkerar längs med vägen,för att ta oss ner till sjön.Vid sjön finns även ett antal grillplatser.

Jervoken
Jervoken ligger en bit från bilvägen,och dit tar man sig med båt över Övre Vapsten, sen en kort lite  brant vandring upp till Jervoken.
Skalvattnet
Hit vandrar vi upp från Sagavägen, ca 2 km. Man kan gå efter en bit av den nya Lapplandsleden dit. Här finns endast fjällröding, som kan bli upp mot 5 kg.

Vapstälven
Vapstälven är ca 1 mil lång och rinner från sjön Virisen i öster och ner mot Skalmodal i Väster,och sedan vidare in i Norge och Atlanten.Ån har både lugna sel och brusande forsar.Älven har ett storöringsbestånd av atlantisk typ och har man tur kan man fånga öringar upp mot 5-6 kg.OBS, endast den nedre delen av ån, är tillåten för spinnfiske(men ej maskfiske)

Gränssjö
Gränssjö är en liten by några mil väster om Kittelfjäll,som ligger längs med den sagolikt vackra Sagavägen, och ett stenkast från norska gränsen.En genuin fjällpärla där du kan finna lugnet och en äkta fjällatmosfär året om.Från Kittelfjäll tar det ca 40 min att köra hit med egen bil.Här kan du boka guidade turer och övernatta i stuga eller hyra campingplats.

När kan du göra detta ?
20 juni- 14/9

Tid?
Vi möts vid receptionen 10.00 och är åter vid ca 15.00-turen tar ca.5 tim

Pris/person
995,- vuxen, 150,- barn (upptill 12 år)

Vad ingår?
Fiskeutrustning finns att låna för 2-3 pers. Blir vi fler turas vi om.
Fiskekort
Lunch på lokala råvaror,som tillagas över öppen eld.
Kaffe och hembakad kaka

Din packlista
Kläder efter väder, ibland kan tunn långärmad tröja och långbyxor vara att föredra för myggen.Tänk på att vädret skiftar fort i fjällen
Vattentäta eller vattenavvisande kläder vid regn
Vandringskängor ,eller gummistövlar, evt. Vadarbyxor
Vattenflaska
Myggmedel
Kamera
Evt egen fiskeutrustning,om du har en sådan.

Bokning och betalning
Du bokar genom att maila oss på info@granssjoarna.se, eller ringa 0730680341
Min antal deltagare
Minst 2 vuxna

Kontakt

073-0680341

info@granssjoarna.se

Följ oss

Copyright © 2021. All Rights Reserved.